Implantátum az állkapocsban: fogbeültetés

2013.01.03 17:48

 

Sziasztok! A nevem Zsuzsi, egy fogorvosi rendelőben dolgozom, és az egészséges életmód feltétlen híve vagyok. Ezért hoztam létre ezt a blogot is, hogy ezzel a témával kapcsolatos bejegyzéseken keresztül cserélhessük ki ismereteinket az egészséges táplálkozásról, szájhigiénéről fogaink egészségéről, bőrünkről, és úgy általában mindenről, ami a témába vág. 


Az első poszt témája egy esztétikai fogászati beavatkozás lesz, amennyiben számodra teljesen érdektelen e témakör, már az elején figyelmeztetni szeretnélek. A témaválasztás lehet, hogy szakmai ártalom, ugyanos egy fogorvosi rendelőben dolgozom, bár csak asszisztensként.


Ez már a második esztétikai fogászati klinika, ahol dolgozom, az előző helyen nem éreztem jól magam, nem volt túl barátságos a légkör. A klinika profilja és fő tevékenységi köre az esztétikai fogászat, azon belül is a korszerű fogpótlás kezelések. A fogbeültetés Budapest területén belül számos klinikán elérhető, de mivel ez a beavatkozás a legkomplexebb és különleges szakértelmet követel, csak kevés helyen végzik ilyen mgas szinten, mint nálunk.

Rengeteg a külföldi vendégünk, ugyanis a legkorszerűbb megoldások, mint a fogbeültetés itt Óbudán sokkal elérhetőbb áron kaphatóak,mint például Nyugat-Európában vagy esetleg a tengerentúlon. A rendelő felszereltsége a legkorszerűbb, az orvosaink szakértelme világszínvonalú. A külföldi pácienseknek még úgy is sokkal jobban megéri nálunk igénybe venni a különböző fogbeültetés és implantáció kezeléseket, hogy a kezelés időtartamára szállódában kell lakniuk. 

 

Ez ma a lehető legkorszerűbb fogpótlás módszer, a fogbeültetés. Az eljárás során egy – rendszerint titánból készült – implantátumot helyeznek el az állkapocs csontszövetébe fúrt lyukba, amely a gyógyulást követően egybeépül az állkapocs csontszöveteivel, és így egy mesterséges foggyökérként biztosít alátámasztást a koronának. A fogászti implantátumnak számos előnye van a hagyományos fogpótlás eljárásokkal (hidak, koronák, kivehető és fox műfogsor) szemben.

 

Dolgozóként szerencsére jelentős kedvezményben részesülhetek, ha a mi klinikánkon csonáltatom meg a fogaimat, az itt dolgozó orvosok szakértelme és tudása világszínvonaló, és a legjobb minőségű anyagokkal dolgoznak, e felől sincs kétségem. Látható tehát, hogy ez a legjobb módszer, vannak azonban hátulütői, leginkább a fogbeültetés kölségei. Az eljárás elég drága, és általában nem támogatják a különböző egészségbiztosítási pénztárak, mivel esztétikai beavatkozásról van szó. Ti melyik megoldást választanátok?